New outlook. Checkit out!

Advertisement

sunshine blogger award

Thanks a lot Shanyu for my second sunshine award, here is a whole bunch of interesting and refreshing poetries. To the delight of the reader simple yet impactful. Do visit the blog.

Rules:

  • thank the person who nominated you and provide a link back to their blog.
  • answer the 11 questions asked by the person who nominated you
  • nominate 11 people and ask them new 11 questions.
  • notify the nominees by commenting on one of their posts
  • list the rules and display the sunshine blogger award in your post.

Shanyu’s questions:

  1. What is your favourite book quote?

Ans. Tough one being a bookworm i  have many, one of my first favourites would be ‘that even though we’ve got a fight ahead of us, we’ve got one thing that Voldemort doesn’t have- something worth fighting for’

2.What is your favourite shade of blue?

Ans.  Turquoise

3.Who is your favourite music artiste?

Ans. BTS

4.What is the most touching book you have ever read?

Ans.  Shadow-kissed, Vampire Academy series by rachelle mead ( this question should not be asked, how to chose one!?)

5.Which is the best poem you have ever read?

Ans. Fear no more- Shakespeare

6.Greece v/s Italy?

Ans. Greece

7. Coldplay v/s one republic?

Ans. Coldplay

8. Which is your favourite pasta dish?

Ans. White sauce pasta, all time fav.

9. The kindest words someone has ever said to you?

Ans. You have a peaceful and positive vibe, it is uplifting.

10. A question you would want to ask Adolf Hitler if he was around?

Ans. How did you never think you could be actually wrong, despite the whole world shouting it loud?

11. Your favourite book from Edgar Allen Poe?

Ans. Read none, any suggestions.

My questions:

  1. What is your pet peeve?
  2. Which is one famous leader or figure no more in the world, you would like to meet?
  3. Your one principle in life?
  4. One thing that can lighten up you day in an istant?
  5. Your most recent song played?
  6. Your favourite fiction novel?
  7. Your favourite self help?
  8. House party or club?
  9. Most watched tv series?
  10. Your favourite book quote?
  11. Something new that you started during lockdown?

My nominees:

  1. Melanie ann george
  2. Poetpas
  3. aishwarya, the dark ink
  4. cyncoed
  5. d_vyang talks
  6. Betul erbasi
  7. Claudia
  8. Domeka
  9. one round corner
  10. esther ikott
  11. vishal mishra

These short questions were fun, the long thought provoking ones often urge me to write a whole post on them. so i continued the tradition, any of my beautiful readers who would like to share answers or experiences are most welcome. Fun time!!

Support the Fight Against Inequality: Resources and Ways to Act

Understand that this movement is not history, nor will it soon be over. We need to fight for equality until life, liberty, and the pursuit of happiness are available for all.

Support the Fight Against Inequality: Resources and Ways to Act

Read the full post to know how each one of us can contribute towards a more just society. Destiny, here has given a real detailed resources about donating, signing petitions, enhancing knowledge about unjust practices and practical measures. ✊✊🏾✊🏻

Ideal inspiration blogger award

I was nominated for this award by joy from the yellow brick ave. She is a beautiful person and poet. Her writing resonates her love for nature and draws meaning to everyday peculiarities.  Do visit her blog to get blown away by amazing poetries and inspiration you might just need.

Pretty simple rules:

  • Thank the person who have nominated you and provide a link back to his/her blog.
  • Answer their questions.
  • Nominate up to 9 other bloggers and ask them 5 new questions.
  • List the rules and display the “Ideal Inspiration Blogger Award” logo.
  • Provide the link of the Award creator of ideal inspiration blogger award as Rising Star from https://idealinspiration.blog .

Joy’s question’s

  1. What is an uncommon fact you know that you wish other people would know,too?

Ans.  The one i recently came across and shocked me, was women in rural parts of Africa spend 40 billion hours a year collecting water. In rural parts of sub-saharan Africa, a lack of services and infrastructure combined with household duties and lack of employment opportunities make them bear the burden of gathering food and water for their families. Gender inequality has always peeked my interest, if you want to know more such facts,click here.

2.What is one skill that you would like to improve?

Ans. There would actually be many but right now if im asked to choose one, it would be dancing. I literally become a frozen pole when asked to dance in family functions or publc places. So i really want to smooth my moves and get some grooves!!

3. Describe yourself using 3 movie titles.

Ans. Interestingly it would be, ‘moana’, ‘something borrowed’ and ‘dear zindagi’. They are all like phases i have been through to where i am today.

4. What is your earliest memory of writing?

Ans. I remember when i was about 5-6 years, my mother used to take me with her for meetings when i couldn’t be left at home. While she attended her meetings i scribbled in my notebook  with a pen( 6 y old me was too excited to get a pen). There i wrote my first story, about a rabbit. I don’t remember much but yes i didn’t let anyone read it(strange, i know).

5. Where do you go when in need of inspiration?

Ans. My favourite and first is always lurking around my happy memories. When i feel my mind is blank and feel frustrated, remembering what i want to do with my life and how can i help more and more people gets me back on track. Remembering moments of bliss to write a love filled poetry is always cherry on top.

My questions

  1. what would you say to your younger self, if you could at a time it was really hard?
  2. What ritual or affirmation or thing helps you get comfortable?
  3. What is the one thing you absolutely love about yourself?
  4. How would you describe yourself in 3 words?
  5. What is one message you would like to share with everyone?

My nominees are all my readers who are interested. drop by a comment to let me know. it would be great if many participate. have a great day!

The darker the better..

The ‘darker’ the better,
Lights are too bright,

No sympathies for the blurry red eyesVoices are irritating,painful is even the dropping pin

No hunger no thirst,Just Me in this euphoria is a mustBalnket and pillow are only soothing

Sometimes the world spins around,Sometimes it gets still,
Sometimes I’m dancing on the roof,Others I’m crying like a doof

Only constant is the smiling screen
Making my life everytime green

This happens day and night
I’m not addicted right?

Wanna write in words

Wanna write in words

What I want to say

What I can’t express

Anyway,

I sing my heart

Cry my eyes out

Seeking someone to hear

What I want to say

What I can’t express

Anyway

I dare not speak

Or show any sign

Of the pain I feel

So I write in words

What I want to say

What I can’t express

Anyway

A love will bloom

In the gloomy sea

Burn like lava

Set free

will say it loud

will shout to the world

You will see

I’ll become my own fantasy!!

Image courtesy: Pinterest

Is this hallucination?

Am I drowning in the pool of hallucination?

Coz I can certainly see shadows shimmer through light

Eyes so pious and deep, tranquility takes over

Formation of your face, always a sight to Behold

How can this not be real?

Real is what I feel:

The longing rising on the sight of you

The hands I hold radiating power

The essence which tastes like home

Finally you’ve come,But why is everyone staring at me?

You are standing nowhere talking with the air!!”

But, but you seem so real.

I was called a flower!

Chains invisible
So harsh make you choke
It’s eating you up
But u can’t be able to eat anything
They alure you as a flower
So beautiful everyone not worthy of it
So elegant to be trained to be fragrant everyday

Preserving but it’s prisoning
U can’t be near the dear ones
It’s sickening to the bottom
With every second your tongue rotten and rotten
But u can’t throw up
U try but they
Tell u to be poised
U r not supposed to rebel
Then u r impudent
What do u need?
Ur respect of choice
Be labelled as disgusting desire
I was called a flower!
Alas!
Without it no garden blooms
Still it always alone looms
I am fine a thorn
I can sting to survive
I bloom not in dark
But in sun burning away all
Standing straight in blazing sand
Not leeching off someone

Now I know
I’m who I am

Why I hate tears?

I never cry out of pain
Tears spill of exhaustion
I hate when they do
Coz they tell me
I’m weak
And also I’m human
Tempting me to embrace humanity
Complete with heart and soul
Then I make my choices
But I can’t so I hate tears!!

Pic credit: google